Specialisten - jonkerbosch

Wij
willen
altijd
beter

Favicon-jonkerbosch
Sliderbeeld_specialisten_mobiel

Jonkerbosch Medisch Specialisten

De hechte maatschap Jonkerbosch Medisch Specialisten telt ruim 80 medisch specialisten, georganiseerd in 11 eenheden. Jonkerbosch Medisch Specialisten wil altijd beter. Wij zijn vanuit de basis medisch specialisten en bieden zorg op topniveau. Wij werken samen dag in, dag uit aan de zorg van nu, en die van de toekomst. Wij kijken verder dan vandaag, zodat onze zorg de toekomst heeft. Wij delen en maken graag kennis. De volgende 11 specialismen zijn vertegenwoordigd in Jonkerbosch Medisch Specialisten: Dermatologie, Gynaecologie/Verloskunde, Heelkunde, Interne Geneeskunde, KNO, Longziekten, MDL, Oogheelkunde, Orthopedie, Plastische Chirurgie en Radiologie.

De hechte maatschap Jonkerbosch Medisch Specialisten telt ruim 80 medisch specialisten, georganiseerd in 11 eenheden. Jonkerbosch Medisch Specialisten wil altijd beter. Wij zijn vanuit de basis medisch specialisten en bieden zorg op topniveau. Wij werken samen dag in, dag uit aan de zorg van nu, en die van de toekomst. Wij kijken verder dan vandaag, zodat onze zorg de toekomst heeft. Wij delen en maken graag kennis. De volgende 11 specialismen zijn vertegenwoordigd in Jonkerbosch Medisch Specialisten: Dermatologie, Gynaecologie/Verloskunde, Heelkunde, Interne Geneeskunde, KNO, Longziekten, MDL, Oogheelkunde, Orthopedie, Plastische Chirurgie en Radiologie.

Expertises

Jonkerbosch Medisch Specialisten leveren hoogwaardige zorg en beschikken samen over jarenlange ervaring, uitvoerige kennis en vakkundigheid. Wat onze expertises kenmerkt en waarin we uitblinken is per vakgroep te vatten:

Expertises

onkerbosch Medisch Specialisten leveren hoogwaardige zorg en beschikken samen over jarenlange ervaring, uitvoerige kennis en vakkundigheid. Wat onze expertises kenmerkt en waarin we uitblinken is per vakgroep te vatten:

OOGHEELKUNDE
 • Wij leveren naast brede basiszorg ook topklinische zorg, waaronder ooglidchirurgie, vitreoretinale chirurgie, traanwegchirurgie , strabologie/ strabismechirurgie i.s.m. een topklinisch orthoptisch team. Daarbij zijn wij continu bezig met zorgvernieuwing.
 • Wij hebben een fantastisch opleidingsklimaat met opleiding/ stages van TOA’s (technisch oogheelkundig assistenten), optometristen, PA’s, orthoptisten, co-assistenten, ANIOS en AIOS oogheelkunde.
 • Binnen de oogkliniek heerst een gemoedelijke sfeer, de vakgroep is open en aanspreekbaar, en er is oog voor efficiënt én plezierig werken
GYNAECOLOGIE/VERLOSKUNDE
 • Optimale samenwerkingspartner (1e, 2e en 3e lijn) Verloskunde regio Nijmegen e.o. (oa blijkend uit 2x/week gezamenlijke intake cliënten en 1e lijns bevalsuite)
 • Multidisciplinair bekkenbodemcentrum in samenwerking met urologie, MDL en fysiotherapie
 • Hoogwaardig, laagdrempelig allround benigne en oncologisch Gynaecologie-centrum
INTERNE GENEESKUNDE
 • We zijn trots op de kwalitatief hoogwaardige zorg die we onze patiënten kunnen bieden. Door de inzet van verpleegkundig specialisten en physician-assistants voor de geprotocolleerde zorg, kunnen wij ons als medisch specialisten steeds verder specialiseren. We houden ons op de hoogte van de state of the art zorg door het volgen van congressen over de hele wereld. We werken nauw samen met onder andere het academisch Radboudumc en toonaangevende andere ziekenhuizen, zoals de SANTEON-ziekenhuizen.
 • Huisartsen werken graag met ons samen vanwege onze laagdrempelige bereikbaarheid. Voor vragen staan we te allen tijde klaar, ongeacht waar we op dat moment mee bezig zijn. Ook merken we dat er steeds meer gebruik gemaakt wordt van de patiënt-overleg app, waarbij goed voorbereid en specifiek overlegd kan worden over bekende patiënten. Verder werken we met teleconsulten. Hierbij gaat het om vragen over onbekende patiënten, waarbij overleg vaak doorverwijzing voorkomt en patiënten op een prettige manier door de eigen huisarts verder behandeld kunnen worden. Zo houden we de zorg betaalbaar.
 • OE Interne Geneeskunde heeft de opleiding hoog in het vaandel staan. Onze opleiding omvat opleiding voor zowel arts-assistenten in opleiding tot internist, maar ook o.a. cardioloog, longarts, geriater als co-assistenten. Ook physician-assistants en verpleegkundig specialisten leiden we op. Verder bieden we een springplank voor arts-assistenten niet-in-opleiding, om zich zo voor te bereiden en te oriënteren op vervolgstappen in hun carrière. Wij bieden een zeer uitgebreid pakket aan stages en verdiepingsmogelijkheden. We zijn te allen tijde bereikbaar voor supervisie en we hanteren een rooster waarbij we staan voor de werk-privé balans en de stages.

Mede daardoor worden we regelmatig genomineerd voor bijvoorbeeld de beste co-schappen van de regio!

Heelkunde
 • Chirurgische Oncologie: diverse succesvolle programma’s zoals BCN (borstkanker centrum Nijmegen) en ERAS 2.0 (versnelling zorg voor darmkanker), en innovaties zoals robot chirurgie en RFA (minimaal invasief tumoren “koken”)
 • Vaatchirurgie: Opening state of the art hybride kamer voor moderne en minimaal invasieve vaatchirurgie.
 • Traumachirurgie: Update en vergaande samenwerking (ortho-chir) op het gebied van heupfracturen.
Orthopedie
 •  Patiënt/klantgericht
  •         Korte toegangstijden op poli en OK, onafhankelijk van orthopedisch probleem en gezondheid/co-morbiditeit
  •         Hoog service level en maatwerk met dedicated personeel. One-stop-shop waar mogelijk en flexibele OK-planning
 • Kwaliteit en innovatie
  •         Expertise centra knie (STZ) en heup met nationale adherentie
  •         Wetenschap en onderwijs (meerdere afgeronde promotietrajecten, Expertise centra, Schoudercentrum Nijmegen, (landelijke) webinars, kennisspel orthopedie, visitatie, NOV activiteiten, etc)
  •         Doorontwikkeling dagbehandeling en kliniek Bewegingscentrum met geïntegreerde traumaunit (samenwerking met traumachirurgen)
 • Sterk in netwerk/ketenzorg
  •         Schoudercentrum Nijmegen (Good practise traject)
  •         Collum Care traject met geriatrie en herstelcentra
  •         Juiste zorg Juiste plek (specialisatie en behandelpalletkeuze), samenwerking met Orthoparc Rozendaal ZBC
Plastische Chirurgie
 • Mammareconstructies
  Wij bieden elke dame die strijdt tegen borstkanker of deze strijd in het verleden reeds gestreden heeft, de mogelijkheid om die traumatische periode af te sluiten met een gereconstrueerde borst, direct dan wel in de (nabije) toekomst. De wijze waarop deze reconstructie kan plaatsvinden is voor elke dame verschillend maar we zoeken altijd naar de voor haar meest geschikte optie, autoloog dan wel met behulp van protheses.
 • Hand- en Pols chirurgie
  Zowel individueel als in multidisciplinair verband worden jaarlijks vele patiënten met goed resultaat behandeld in verband met hand- en/of polsklachten. In vele gevallen kan een relatief eenvoudige operatie een enorme impact hebben op het welzijn van de patiënt
 • Dermato-oncologie
  In een tijd waarin we allen ouder worden, hebben we ook vaker te maken met huidtumoren van allerlei aard; we bieden patiënten (van alle leeftijden) de mogelijkheid om niet alleen de ontsierende laesies kwijt te raken maar ook dit op een zo min mogelijk opvallende wijze.
Radiologie
 • De radiologen vormen een laagdrempelig bereikbare groep professionals met subspecialisaties in de diverse aandachtsgebieden. Hierbij maken we gebruik van state-of-the-art technieken waarbij nieuwe innovaties omarmd worden.

Zoek een Jonkerbosch Medisch specialist

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Filter by Categories
Dermatoloog
Gynaecologie-Verloskunde
Heelkunde
Interne Geneeskunde
KNO
Longgeneeskunde
MDL
Oogheelkunde
Orthopedie
Plastisch chirurgie
Radiologie
paars_poppetje-jonkerbosch
Zoek specialist
 • Zoek specialist
 • Dermatoloog
 • Gynaecologie-Verloskunde
 • Heelkunde
 • Interne Geneeskunde
 • KNO
 • Longgeneeskunde
 • MDL
 • Oogheelkunde
 • Orthopedie
 • Plastisch chirurgie
 • Radiologie
vr-bril-endoscopie

‘Op safari’ tijdens maagonderzoek met ‘virtual reality’

CWZ start een unieke studie naar het gebruik en effect van virtual reality (VR) als afleiding bij patiënten die een kijkonderzoek van de maag (gastroscopie) ondergaan. We zijn het eerste ziekenhuis in Nederland dat VR op deze manier toepast.

Meer comfort voor patiënt

Voor patiënten is een kijkonderzoek van de maag niet fijn. Medisch psychologen Froukje de Vries en Mattanja de Ruiter starten daarom samen met maag-darm-lever arts Adriaan Tan en verpleegkundig endoscopist Anneloes Bakker deze studie. Froukje: ‘We willen met behulp van VR het comfort voor patiënten verbeteren en ingrepen zo prettig mogelijk laten verlopen. VR kan het mogelijk maken dat meer patiënten een maagonderzoek zonder roesje (sedatie) ondergaan.’ Adriaan: ‘Een patiënt hoeft dan misschien niet meer voor de gastroscopie te worden opgenomen. Zodra het onderzoek voorbij is, kan hij dan direct weer eten en verder gaan met zijn dagelijkse dingen.’

Leren en inspireren

Adriaan: ‘In CWZ gebruikt de pijnkliniek onder leiding van pijnspecialist Robert van Dongen al VR bij de behandeling van patiënten met chronische rugpijn. Tijdens een gesprek over alvleesklierontsteking kwam dit onderwerp aan de orde en zijn we geïnspireerd om te kijken wat VR in de zorg voor maag-darm-lever patiënten kan betekenen. We kwamen al snel uit bij een kijkonderzoek van de maag. Dat is niet fijn voor patiënten. Om de mogelijkheden te onderzoeken, zijn we vervolgens om tafel gegaan met medisch psychologe Froukje de Vries in CWZ, die het gebruik van VR binnen ons ziekenhuis heeft geïnitieerd.’

Proef met patiënten

In eerste instantie is een test gedaan met een klein aantal patiënten. De patiënten kregen tijdens het onderzoek een VR-bril op en konden naar beelden kijken die ze zelf vooraf hadden uitgekozen. Mattanja en Froukje: ‘De reacties waren positief, van ‘wow, vet!’ en ‘je bent echt even ergens anders’ tot ‘wat fijn dat ik de arts gewoon kan horen en kan communiceren!’ Anneloes: ‘Waar we hadden verwacht dat patiënten actief afgeleid zouden willen worden door een game te spelen, bleek dat patiënten veel liever naar natuurbeelden kijken om te ontspannen en rustig te worden voor het onderzoek. Belangrijke informatie, die we nu in de daadwerkelijke studie hebben meegenomen.’

Onderzoek in de praktijk

Op basis van de testresultaten heeft CWZ subsidie ontvangen van het wetenschapsfonds om deze studie die loopt van 19 juli tot begin 2022 te starten. Patiënten met maag-darm-lever klachten die via de huisarts worden doorverwezen naar CWZ, krijgen eerst een afspraak op de polikliniek MDL. De MDL-arts bespreekt en beslist samen met de patiënt of een gastroscopie nodig is. Hierbij kan de patiënt aangeven of hij mee wil doen met de studie. In totaal kunnen 100 patiënten meedoen, die boven de 18 zijn en geen of langer dan vijf jaar geleden een gastroscopie hebben gehad. Voor een goede vergelijking wordt bij de helft VR ingezet en bij de andere helft niet op basis van loting.

Voor rust zorgen

Komt de patiënt in aanmerking voor gebruik van VR tijdens het kijkonderzoek van de maag? Dan krijgt hij een half uur voor het onderzoek begint een korte instructie van de endoscopie verpleegkundige. Anneloes: ‘We nemen hiervoor iets meer tijd dan gebruikelijk. Zo kan de patiënt zich goed voorbereiden en rustig worden voor het onderzoek. We leggen de patiënt duidelijk uit wat er gaat gebeuren. En we zetten de VR-bril al even op voor het beeld en gevoel erbij.’

Even in een andere wereld

Uit verschillende video-modules van SyncVR Medical kan de patiënt kiezen wat hij wil zien tijdens het onderzoek. Dat wisselt van een safari in Afrika en beelden van de Grand Canyon tot zwemmen met dolfijnen en meditatieoefeningen. Dit kan de patiënt helpen om zich te ontspannen en zich virtueel even in een andere wereld te begeven. Eén van de eerste patiënten die aan de studie meedoet, bevestigt dit: ‘wat fijn om op deze manier weer even ‘onder water’ te zijn, nadat ik al een hele tijd niet heb kunnen duiken.’ Omdat er geen roesje (sedatie) nodig is, kan de patiënt bovendien op ieder moment contact maken met de arts of verpleegkundige: hij kan hen altijd horen en zij hem.

Meer gemak, minder gedoe

Adriaan: ‘Met VR hopen we een gastroscopie veel minder ingrijpend te maken en het ongemak dat erbij komt kijken te verlichten. Ons belangrijkste doel is dat patiënten het onderzoek hierdoor beter kunnen verdragen. Op basis van de uiteindelijke patiëntervaringen en resultaten hopen we dat VR in de toekomst zelfs een roesje (sedatie) kan vervangen. Hierbij moet er altijd iemand mee om de patiënt te brengen en halen, heeft de patiënt een uur nodig om letterlijk zijn roes uit te slapen en bij te komen en mag hij niet meteen weer autorijden of werken. Gebruik van VR kan betekenen dat een patiënt niet meer hoeft te worden opgenomen in het ziekenhuis. Hij kan dan na het onderzoek direct weer eten en verder met zijn dagelijkse dingen. Dat is fijn voor de patiënt én voor het ziekenhuis.’

Eindeloze mogelijkheden

VR biedt veel mogelijkheden als afleiding bij ongemak, pijn of angst. Toepassingsmogelijkheden zijn bijvoorbeeld kinderen die bang zijn om bloed te laten prikken of patiënten die op de IC zijn opgenomen. Maar ook bij opgenomen patiënten die erg onrustig of niet mobiel zijn. Froukje: ‘Parallel met deze studie doen we bij de SEH een onderzoek naar het inzetten van VR bij mensen bij wie gewrichten terug in de juiste houding moeten worden gezet, zoals het terug zetten van een schouder die uit de kom is. Verdoven is dan niet altijd goed mogelijk. Er wordt getest in hoeverre VR ook deze patiënten effectief afleiding en pijnvermindering kan bieden.’

 

<strong>Aaron Bode</strong> </br>Vaatchirurg

Aaron Bode

Vaatchirurg

<strong>Adriaan Tan</strong> </br>MDL-arts

Adriaan Tan

MDL arts

<strong>Agnes Michiels</strong> </br>Oogarts

Agnes Michiels

Oogarts

Mechteld Vermeulen

Andries Werre

Chirurg

Anne Esseling

Anne Esseling

Internist

<strong>Anneke van Veen</strong> </br>Longarts

Anneke van Veen

Longarts

<strong>Barbara Nolens</strong> </br> Gynaecoloog

Barbara Nolens

Gynaecoloog

csm_B-Bol-heelk-crop_abfefaadaa

Bart Boll

Vaatchirurg

<strong>Bart Claassen</strong> </br>Radioloog

Bart Claassen

Radioloog

<strong>Bart Veldman</strong> </br>Internist

Bart Veldman

Internist

<strong>Bart Wensing</strong> </br>KNO arts

Bart Wensing

KNO

<strong>Bas Polle</strong> </br> Chirurg

Bas Polle

Chirurg

<strong>Bas van der Borne</strong> </br>KNO arts

Bas van der Borne

KNO

<strong>Bert van Bergen</strong> </br> Dermatoloog

Bert van Bergen

Dermatoloog

<strong>Bianca Bendermacher</strong> </br>Vaatchirurg

Bianca Bendermacher

Vaatchirurg

JMS heet u welkom bij CWZ